Onderwijs

Welkom op de website van Integraal Kind Centrum De Kemp. Het Integraal Kind Centrum (IKC) De Kemp is gelegen in het landelijke dorp Egchel. Het Integraal Kind Centrum De Kemp (IKC) levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 2 t/m 12 jaar. Spelen, leren, ontwikkelen, ontspanning en ontmoeten onder één gezamenlijke visie, beleid en begeleiding door een professioneel team.Opvang, onderwijs, omgeving en ontspanning komen hier samen.

Basisschool De Kemp vormt samen met nog elf andere basisscholen, één openbare basisschool en één school voor speciaal basisonderwijs’ Stichting Prisma’. Deze onderwijskoepel in de gemeente Peel en Maas heeft als gemeenschappelijke doel basisonderwijs (inclusief voor-, tussentijdse en naschoolse opvang) te verzorgen voor kinderen van 0 t/m 12 jaar, in educatief partnerschap met ouders / verzorgers en in nauwe samenwerking met instituten voor de voorschoolse periode en school voor voortgezet onderwijs.

De voorschoolse opvang, de peuterspeelzaal, tussenschoolse en buitenschoolse opvang worden aangeboden door Hoera Kindercentra.

Tijdens de opvangactiviteiten zijn welzijn, plezier, de veiligheid van de kinderen en kinderen prikkelen om op ontdekkingstocht te gaan naar hun talenten, de uitgangspunten.