Wie zijn wij?
IKC De Kemp is tot stand gekomen door krachten en expertise van onderwijs en opvang te bundelen en samen dagelijks een uitdagend aanbod voor uw kind te verzorgen. Door deze nauwe samenwerking zijn onderwijs en opvang dichter naar elkaar toegegroeid waardoor er een voorziening is ontstaan waar kinderen van 0 t/m 12 jaar zich ononderbroken kunnen ontwikkelen en ontplooien. Spelen, leren, ontwikkelen, ontspanning en ontmoeten onder één gezamelijke visie, beleid en begeleiding door een professioneel team.

IKC De Kemp biedt kinderen de mogelijkheid om zowel in hun onderwijsontwikkeling als in hun vrije tijd zich verder te ontwikkelen. We bieden kinderen de mogelijkheid te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Door ook de samenwerking met het dorp Egchel op te zoeken slaan we een brug tussen het kind en zijn of haar omgeving waardoor ook de leefbaarheid in de kernen in ontwikkeling blijft.

Basisschool De Kemp vormt samen met nog elf andere basisscholen, één openbare basisschool en één school voor speciaal basisonderwijs' Stichting Prisma'. Deze onderwijskoepel in de gemeente Peel en Maas heeft als gemeenschappelijke doel basisonderwijs (inclusief voor-, tussentijdse en naschoolse opvang) te verzorgen voor kinderen van 0 t/m 12 jaar, in educatief partnerschap met ouders / verzorgers en in nauwe samenwerking met instituten voor de voorschoolse periode en school voor voortgezet onderwijs.

De voorschoolse opvang, de peuterspeelzaal, tussenschoolse en buitenschoolse opvang  worden aangeboden door HOERA Kindercentra.
Tijdens de opvangactiviteiten zijn welzijn, plezier, de veiligheid van de kinderen en kinderen prikkelen om op ontdekkingstocht te gaan naar hun talenten, de uitgangspunten.

De NaSchoolse Activiteiten (NSA) worden aangeboden door Padxpress. Met Padxpress bieden we alle kinderen een unieke mogelijkheid om tegen een aantrekkelijk tarief workshops, lessen en/of activiteiten te volgen op het terrein van sport en spel, theater, dans, muziek, media, techniek, kunst, natuur, erfgoed en literatuur. Padxpress verzorgt een breed aanbod en bruisende activiteiten voor na schooltijd.

 

 

foto logo-facebook logo-facebook logo-tso logo-hoera logo-isy logo-padxpress logo-webmail logo-prisma